Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Mondiale week

Enkel leden

Gegevens

Begin:
5 maart 2018
Einde:
9 maart 2018
Kosten:
Enkel leden

Organisator

Basisschool De Vesten

Locatie

Basisschool De Vesten
Augustijnenlaan 31
Herentals, 2200 België
+ Google Maps

Tijdens de week van 5 tot 9 maart werkt de basisschool rond het project Wereldtals. In de Augustijnenlaan leren de kleinste kleuters dat iedereen uniek is en hoe mensen kunnen verschillen. De oudste kleuters maken kennis met kinderen uit de hele wereld. Hoe leven, spelen, eten, … die kinderen in andere landen? Er wordt in elke klas rond een ander specifiek land gewerkt.

In de Koulaak is het thema ‘IK en JIJ = samen WIJ’. De kleuters leren hoe ze kunnen omgaan met hun gevoelens en hoe ze die op een aanvaardbare manier kunnen uiten. Anderstalige ouders zullen samen met hen koken en spelletjes uit hun land spelen.

De leerlingen van de eerste en de tweede graad van de lagere school hebben via een doorschuifsysteem klasdoorbrekende activiteiten zoals: film kijken, spelletjes spelen en speelgoed uit andere landen maken, koken en proeven van vreemde gerechten, zingen, muziek en dans, knutselen met wegwerpmateriaal, omgaan met andere culturen, …

In de derde graad houden ze een kooknamiddag ‘de wereld in onze pan’, zullen ze stilstaan bij de kinderrechten in de wereld en zullen door het spelen van spelletjes leren over wat ‘eerlijke handel’ is. Het bezoek aan de wereldwinkel zal hier niet ontbreken. De derde graad zal dit geheel volledig besprenkelen met een vleugje verscheidenheid op een bedje van samenhorigheid en tolerantie!

Deze activiteit is enkel voor leerlingen.

Dit evenement wordt georganiseerd door: