Yacon, een gewas uit de Andes, telen in onze Kempengrond

Yacon, een gewas uit de Andes, telen in onze Kempengrond

Eén van de doelstellingen van Velt is erover te waken dat de kennis van onze eigen streek- en seizoensgebonden groenten, fruit, kruiden gehandhaafd blijft en dat deze producten in particuliere tuinen, samentuinen, voedselbossen geteeld worden zodat deze soorten niet in de vergeethoek geraken. Niettemin staan we ook open voor de diversiteit uit andere werelddelen, onze samenleving is nu eenmaal heel divers geworden, we maken kennis met andere eetgewoonten, de klimaatverandering zorgt ervoor dat gewassen uit verre oorden ook hier geteeld kunnen worden. Zo o.a. yacon, een gewas uit de Andes dat hier aan populariteit wint, hoogtijd om eens deftig kennis te maken met deze lekkere, zoete knollen.

Koen Cauwels komt ons meer vertellen over yacon (ook appelwortel genoemd) en deelt zijn kennis en ervaring bij het opkweken en telen van verschillende rassen van dit leuke en lekkere gewas.

  • wat is yacon?
  • waarom is het een interessant gewas om te kweken?
  • productontwikkeling en foodpairing
  • veredeling in samenwerking met Vives
  • plantmethodieken in samenwerking met PCG
  • demo oefening: hoe vermeerderen van broedknol, stengelstek
  • recepten tips

Interesse om het zelf eens te telen? Er is mogelijkheid tot aankopen van broedknollen. Gelieve een zakje en cash geld mee te brengen.

Voor de voordracht hoef je niet te betalen, iedereen heeft gratis toegang. Reserveer wel je stoel door in te schrijven voor 5 maart 2024 via mail hermanblanche.rombouts@telenet.be of telefonisch 014 51 76 73.


Georganiseerd door:


Info over het evenement
Routebeschrijving
Info over het evenement
    Zoek een evenement