Lezing ‘Grijsgedraaid’ door Ann Peuterman

Lezing ‘Grijsgedraaid’ door Ann Peuterman

Oude mensen willen vooral lekker rusten. Het liefst zitten ze in hun luie stoel voor tv met een dekentje over hun benen. Dagelijkse beslommeringen geven ze zoveel mogelijk uit handen en een uitgesproken mening hebben ze al lang niet meer. Maar is dat wel zo? De meeste 75-plussers ergeren zich te pletter aan de manier waarop hun generatie wordt voorgesteld, behandeld en genegeerd.
‘Genoeg,’ zeggen de twaalf rebellen in dit boek, ‘wij pikken dit niet langer.’ Elk op hun eigen manier verzetten ze zich tegen betutteling, doen ze er alles aan om gehoord te worden en vertikken ze het om oud te worden. Zo blijft Nadia koppig solliciteren, gaat Monika vol vuur betogen, doet Mohamed er alles aan om vooroordelen te doorprikken en bestookt Erik het stadsbestuur met klachtenbrieven.

Ann Peuteman is journaliste bij Knack en verdiept zich al jaren in het leven van ouderen. Eerder publiceerde ze Voelt u zich wel goed, dokter?, Grijsgedraaid – Waarom we bang moeten zijn om oud te worden en Verplant – Waarom het heerlijk wonen kan zijn in het woonzorgcentrum.

Inschrijven door te storten:
BE96 0689 0724 8505
NEOS HERENTALS
Melding :  naam deelnemer + naam spreker


Georganiseerd door:


Info over het evenement
Routebeschrijving
Info over het evenement
    Zoek een evenement