Wijkgezondheidscentrum Herentals

Wijkgezondheidscentrum Herentals v.z.w. is een multidisciplinaire eerstelijnsgezondheidspraktijk.

De praktijk startte in september 2016. Echter door het moratorium op de forfaitaire praktijken ingesteld door minister De Block, kwam deze erkenning er pas in augustus 2018.

Momenteel zijn volgende disciplines aanwezig: arts, verpleegkundige, maatschappelijk werk en een eerste lijnspsycholoog.

Wijkgezondheidscentra werken rond een toegankelijke gezondheidszorg. Daardoor wordt er gekozen voor het forfaitair systeem, waarbij zorgverstrekkers in regel niet meer per prestatie werken, maar vergoed worden per patiënt.

Wijkgezondheidscentra willen niet exclusief voor een doelgroep werken. Iedereen binnen het werkingsgebied (Herentals en Olen) is welkom.

Wijkgezondheidscentrum Herentals is een onderdeel van Wijkgezondheidscentra Kempen v.z.w. Naast Wijkgezondheidscentrum Herentals en Wijkgezondheidscentrum Heist-op-den-Berg, zal kortelings ook Wijkgezondheidscentrum Geel gestart worden. Dit samenwerkingsverband zorgt ervoor dat er een optimale samenwerking kan zijn tussen de verschillende wijkgezondheidscentra.

Meer info
Kris Van Houdt
Coördinator Wijkgezondheidscentrum Herentals

Wijkgezondheidscentra Kempen v.z.w.
Boerenkrijglaan
16
2200 Herentals
tel 014 14 01 04
gsm 0494 86 46 76
wijkgezondheidscentrumherentals.be