Herentals haalt de wereld in huis

Van 24 februari tot 27 april 2018 haalt Herentals de wereld in huis. Twee maanden lang spoort de dienst internationale samenwerking samen met de Herentalse derdewereldraad verenigingen, organisaties en scholen aan om een activiteit rond het thema Noord-Zuid te organiseren.

Wereldtals is de noemer waaronder alle activiteiten van de deelnemers gebundeld worden. De pijlers respect, verbondenheid en diversiteit staan centraal. Je kan dicht bij huis kennis maken met andere culturen, gewoonten en gebruiken, … Een kijkje in het ‘anders zijn’ kan je leven rijker en waardevoller maken.

Kijk snel wat er zoal te doen is!

Lokale Helden gaat vreemd

Op 27 april wordt Wereldtals muzikaal afgesloten in samenwerking met Poppunt, dat die dag de derde editie van Lokale Helden organiseert. We zetten zo lokaal muzikaal talent in the picture. Poppunt werkt hiervoor samen met Vluchtelingenwerk Vlaanderen.
Concreet betekent dit dat we op vrijdagavond 27 april jamsessies organiseren in Jeugdcentrum 2200. We verzamelen zoveel mogelijk anderstalig muzikaal talent samen met lokale muzikanten op een podium.

Speel jij een instrument of ben je een zangtalent? Beginnend of ervaren, jong of oud, ons maakt het niet uit. Schrijf je nu in!

Wereldtals gaf er een lap op…

Zaterdag 24 februari gaf Herentals samen met de Braziliaanse percussiegroep Pimenta Verde er een stevige lap op en trapte daarmee Wereldtals op gang. Bekijk hier meer sfeerfoto’s.

startmoment wereldtals
startmoment wereldtals
startmoment wereldtals

#Wereldtals

Gebruik de hashtag #wereldtals op facebook, twitter of instagram. De berichten worden hieronder getoond. Op het slotmoment van Wereldtals wordt de mooiste foto beloond met een leuke prijs!
Een uitgebreider overzicht van wat er zoal leeft op de sociale media vind je op de #wereldtals-pagina.