Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Gratis

Gegevens

Datum:
22 februari
Tijd:
15:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Wereldtals
Telefoon:
014 21 21 86
E-mail:
wereld@herentals.be
Website:
www.wereldtals.be

Locatie

Lakenhal
Grote Markt z/n
Herentals, 2200 België
+ Google Maps

Startmoment Wereldtals

We starten onze Wereldtalsperiode op zaterdag 22 februari. Om 15 uur komen we samen aan de Lakenhal en we willen dan Herentals tot Wereldtals brengen. We gaan dat bekend maken in het centrum door met de groep door het centrum te wandelen en hier en daar momenten in te bouwen waarin allochtonen of mensen van hier een verhaal brengen. De diversiteit, daarmee willen we starten en Wereldtals in de kijker zetten.

Deze diashow vereist JavaScript.

De vertellers, Hasan Autba, Karin Hamadou en Wim Goedemé ontmoetten elkaar bij ‘De Verhalenwerf’, een interculturele vertelorganisatie.

Hasan is geboren in Raqqa, Syrië, waar hij werkte als leraar wiskunde. Nu werkt hij in de zorgsector. Hasan vertelt een Syrisch sprookje en een verhaal over zijn familie.

Karim komt uit een groot gezin in Niger. Hij schrijft de verhalen die hij in zijn jeugd hoorde vertellen op en maakt er tekeningen  bij. Die typisch Afrikaanse verhalen vertelt hij heel authentiek in zijn eigen stijl in het Hausa, zijn moedertaal, samen met Wim die tussendoor de Nederlandse versie  vertelt.

Wim komt uit het verre Mareksum  ( Merksem) en  is al jarenlang verteller, hij vertelt  bij deze gelegenheid sprookjes uit Bénin ( West Afrika).

Dit evenement wordt georganiseerd door: