Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.
GESLOTEN ACTIVITEIT

Gegevens

Datum:
9 maart 2022
Kosten:
GESLOTEN ACTIVITEIT

Organisator

Basisschool De Vesten

Locatie

BS GO! De Vesten
Augustijnenlaan 31
Herentals, 2200 België
+ Google Maps
Site:
www.bsherentals.be

Mondiale vorming in Basisschool DE VESTEN

Het project ‘Wereldtals zal ook in BS De Vesten de nodige aandacht krijgen. Elke klas organiseert activiteiten rond ‘Lief zijn voor IEDEREEN!’

In de vestigingsplaats aan de Augustijnenlaan zullen onze allerkleinsten leren over dat iedereen uniek is en over verschillen tussen mensen. De oudste kleuters zullen kennismaken met kinderen uit de hele wereld. Hoe leven, spelen, eten, … die kinderen in andere landen? Er wordt in elke klas rond een ander specifiek land gewerkt.

In onze 2de vestiging ‘de Koulaak’ is het thema ‘IK en JIJ = samen WIJ’. De kleuters leren hoe ze kunnen omgaan met hun gevoelens en hoe ze die op een aanvaardbare manier kunnen uiten. Anderstalige ouders zullen samen met hen koken en spelletjes uit hun land spelen.

De eerste en de tweede graad van de lagere school organiseren via een doorschuifsysteem klasdoorbrekende activiteiten zoals: film kijken, spelletjes spelen en speelgoed uit andere landen maken, koken en proeven van vreemde gerechten, zingen, muziek en dans, knutselen met wegwerpmateriaal, omgaan met andere culturen, …

In de vijfde en zesde leerjaren houden ze een kooknamiddag ‘de wereld in onze pan’, zullen ze stilstaan bij de kinderrechten in de wereld en zullen door het spelen van spelletjes leren over wat ‘eerlijke handel’ is. Het bezoek aan de wereldwinkel zal hier niet ontbreken.

Onze 3de graad zal dit geheel volledig besprenkelen met een vleugje verscheidenheid op een bedje van samenhorigheid en tolerantie!

Meer info:
zorg@bsherentals.be