Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.
Gratis

Gegevens

Datum:
24 maart
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

huisvandeMens Herentals
Telefoon:
014-85 92 90
E-mail:
herentals@demens.nu
Website:
www.antwerpen-demens.nu/verenigingen/huisvandemens-herentals

Locatie

huisvandeMens
Lantaarnpad 20
Herentals, 2200 België
+ Google Maps

*GEANNULEERD* Lezing over Nicaragua door Hans Dekoninck

Het Molse Nicaraguacomité werkt sinds 1985 samen met haar partnerorganisatie C.D.C. aan de sociale ontwikkeling van het dorp Santo Tomás in het binnenland van Nicaragua en realiseert zo in de praktijk de gemeentelijke stedenband tussen Mol en Santo Tomás. Door haar nauwe samenwerking en structurele, duurzame projecten met Nicaraguaanse partners werkt ze aan een solidaire gezamenlijke toekomst.

Hans Dekoninck is sinds 1998 voorzitter van een groep van sociaal geëngageerde vrijwilligers die in Mol en Santo Tomás sensibiliseren, acties en uitwisselingen organiseren en fondsen verzamelen. In Nicaragua vertaalt dit zich in projecten in o.a. onderwijs, gezondheidszorg, (straat)kinderen en vrouwen, milieu en duurzaamheid, lokale economie, drinkwaterbeheer en gehandicaptenzorg, die volledig door Nicaraguanen gedragen worden.
In 1997 ging Hans als leerkracht van het Atheneum van Mol een eerste keer met zijn leerlingen mee op inleefreis. Nadien verbleef hij heel frequent in dit Midden-Amerikaanse land. Vanuit verhalen van mensen en ontmoetingen, geeft hij een persoonlijk inkijk in een land met een turbulente politieke en socio-economische geschiedenis. Het zijn verhalen over veerkrachtige en open mensen en hun leven van alledag.

Inschrijven is niet verplicht maar geeft wel zekerheid op een plaats. Dit kan via 014/ 85 92 90 of via herentals@deMens.nu.

Een huisvandeMens is een vrijzinnig humanistische organisatie die instaat voor onder meer vrijzinnig humanistische plechtigheden, morele begeleiding en gemeenschapsvorming. Tevens kan men in een huisvandeMens terecht voor informatie omtrent tal van maatschappelijke thema’s waaronder de euthanasiewetgeving (wilsverklaring). Onze dienstverlening is gratis.

Dit evenement wordt georganiseerd door: