Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Jeanne Devos: The Domestic Workers Movement

Gratis

Gegevens

Datum:
14 maart 2018
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

ACV Herentals en ACV Voeding en diensten
E-mail:
steven.vanthielen@acv-csc.be
Website:
www.acv-antwerpen.be

Locatie

Zolderverdieping oud gasthuis
Nederrij 133 A
Herentals, 2200 België
+ Google Maps

Jeanne Devos licht haar beweging toe aan de hand van een film. Na de film gaan we in gesprek met Jeanne zelf, die opgedane indrukken, opmerkingen, vragen,… kan verduidelijken.

De National Domestic Workers Movement ijvert, met enig succes, voor de erkenning van de economische en persoonlijke rechten van dienstmeisjes. Daar waar ze vroeger zeven dagen op zeven en dag en nacht ter beschikking moesten staan van hun werkgevers, wordt nu in vele gevallen een maximum aantal werkuren en een minimum loon vastgelegd.

Elementaire arbeidsrechten zoals ziekteverzekering en pensioenen behoren nog tot het actiedomein van de beweging. Hiervoor worden nationaal en internationaal netwerken opgericht met organisaties zoals de mensenrechtencommissie van de Verenigde Naties, Internationale Arbeidsorganisaties en bewegingen die opkomen tegen slavernij.

Temidden deze hele organisatie gaat het in de eerste plaats nog steeds om het luisteren naar het verhaal van de meisjes zelf. Proberen structuren te veranderen, de dingen in beweging te brengen, is de voornaamste doelstelling van The National Domestic Workers Movement. Zo ligt de leiding van de Domestic Movement bij de huisbedienden zelf, zodat ze zichzelf kunnen bevrijden. Dit kan hun tevens een stukje waardigheid teruggeven.

Dit evenement wordt georganiseerd door: