Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Imazighen, ontmoeting met Berbers uit Zuid-Marokko

Gratis

Gegevens

Datum:
13 maart 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis

Organisator

huisvandeMens Herentals
Telefoon:
014-85 92 90
E-mail:
herentals@demens.nu
Website:
www.antwerpen-demens.nu/verenigingen/huisvandemens-herentals

Locatie

huisvandeMens
Lantaarnpad 20
Herentals, 2200 België
+ Google Maps

De Berbers of Imazighen zijn de bewoners die al vóór de komst van de Arabieren in de zevende eeuw, leefden in Noord-Afrika ten westen van Egypte, met name hedendaags Marokko, Algerije, Tunesië, Libië, Mauritanië en Mali. Imazighen is ook de naam van een Molse NGO die drie Berberdorpen ondersteunt in Zuid-Marokko.

Hubert Celen en Miek Caenberghs, twee mensen die zich al jaar en dag inzetten voor de Derde Wereld, waaronder de vereniging Imazighen, komen vertellen over de geschiedenis van Marokko. Zelf verblijven ze er regelmatig en hebben ze door de jaren een hoop informatie en beeldmateriaal kunnen vergaren. In een tweede deel van de avond belichten ze de vereniging zelf en haar projecten.

In het huisvandeMens staat de mens centraal. En mensen hebben mensen nodig. Daarom vind je hen overal in Vlaanderen en Brussel. In het huisvandeMens is iedereen welkom. De vrijzinnig humanistische consulenten helpen je graag verder. Je kan er terecht voor informatie rond allerlei maatschappelijke thema’s, een luisterend oor (vrijzinnig humanistische begeleiding), de viering van belangrijke momenten in je leven (plechtigheden) en activiteiten (gemeenschapsvorming).

Dit evenement wordt georganiseerd door: