Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Gedichtenwedstrijd: wereld

Gratis

Gegevens

Datum:
15 maart 2018
Tijd:
18:30 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Curieus Herentals
E-mail:
willy.de.wachter@telenet.be

Locatie

Lakenhal
Grote Markt z/n
Herentals, 2200 België
+ Google Maps

Proclamatie van de wedstrijd door voorzitter van de jury, de heer Marc Lievens en uitreiking van de prijzen door burgemeester Jan Bertels.

Na de succesvolle editie van vorig jaar, organiseert Curieus Herentals opnieuw een poëziewedstrijd, dit keer met als thema ‘WERELD‘. Deze wedstrijd staat open voor alle leerlingen uit de eerste graad van het secundair onderwijs van alle Herentalse scholen. Voor anderstalige leerlingen gelden geen leeftijdsgrenzen. Het doel van deze unieke en drempelverlagende wedstrijd is jongeren warm te maken voor poëzie en creatief schrijven.

De gedichten worden beoordeeld door een deskundige en onafhankelijke jury onder leiding van Marc Lievens. De jury selecteert twintig gedichten die op de avond van de proclamatie zullen worden voorgedragen. Drie laureaten zullen die avond ook in de prijzen vallen.

Daarnaast wordt er, mits er voldoende anderstalige inzendingen zijn, ook een prijs voor beste Engelstalig en/of een prijs voor beste Franstalig gedicht uitgereikt.

Wij betrachten dit jaar ook anderstalige kinderen te betrekken bij ons initiatief. Daarom zal er ook een prijs worden uitgereikt voor beste Nederlandstalige gedicht van kinderen met anderstalige achtergrond. Sonnet, haiku, epigram, satire, limerick of elegie: alles kan en alles mag. Enige voorwaarde is dat de gedichten kaderen binnen het thema ‘Wereld’. Inzendingen mogen dus in het Nederlands, Frans of Engels zijn.

De gedichten moeten ons vóór 28 februari bereiken, zodat de jury voldoende tijd heeft om deze deskundig te beoordelen. Inzendingen kunnen per e-mail of per post worden bezorgd bij Willy De Wachter: Lantaarnpad 9 bus 101, Herentals

Dit evenement wordt georganiseerd door: