deN babbelhoek

deN babbelhoek is een gratis praatgroep Nederlands voor anderstaligen.
Elke dinsdagnamiddag zitten anderstaligen rond de tafel met Nederlandstalige vrijwilligers om te babbelen over dagdagelijkse dingen. Ze kunnen er terecht met al hun vragen, leren hun spreekangst overwinnen en leggen zo sociale contacten. Asielzoekers, anderstaligen met of zonder papieren, … Iedereen wordt met open armen en een kopje koffie ontvangen!

Op de foto zie je de vrijwilligers Johan, Walter, Marc, Magda, Anne, Josette en Brigitte met anderstaligen uit alle hoeken van de wereld.

Contact:
Nederrij 115
2200 Herentals
0472 – 22 86 71
kris_tien@msn.com

 

TWERK

TWERK is een sociale (werk)plaats en wil mensen gelukkig maken. In dit maatwerkbedrijf spelen mensen met een autismespectrumstoornis (ASS) de hoofdrol, en TWERK speelt een hoofdrol in hun leven. De belangrijkste doelstelling van TWERK: mensen met ASS een zinvol leven, zinvol werk en loon naar werken geven.

TWERK maakt de beste chocola met (en voor) de beste mensen. TWERK garandeert aan zijn medewerkers een goede job en een goed loon. Ze vinden het niet meer dan logisch dat ook hun cacaoproducenten in het Zuiden dat verdienen. Daarom werken ze enkel met de strengst gecertificeerde FairTrade grondstoffen.
TWERK is FairTrade-ambassadeur van Herentals, en wil dit jaar nog gecertificeerd worden als FairTrade-producent.

Op de foto zie je enkele werknemers van TWERK.

Contact:
Collegestraat 16
2200 Herentals
014-23 32 28
www.twerk.be
twerk@twerk.be