De Toevlucht

De Toevlucht is een Belgische hulporganisatie die instaat voor de bedeling van voedsel in Vlaanderen. De Toevlucht deelt in Herentals maandelijks voedsel uit aan een honderdtal gezinnen in armoede.

VZW DE TOEVLUCHT is een Evangelische organisatie die werd opgericht in 1994 door de heer Willy Verbruggen uit Vorselaar.

Geconfronteerd met medemensen die door ellende en tegenslagen zowat aan alles nood hadden, werd besloten om zoveel als mogelijk aan hun noden tegemoet te komen. Dit met voedselpakketten, kleding en andere zaken.

Oorspronkelijk kleinschalig in 1994 begonnen telt Vlaanderen momenteel al 7 afdelingen waar overal vrijwilligers de handen uit de mouwen steken! Vandaag bereikt DE TOEVLUCHT zo een 1000 families. Vzw De Toevlucht is aanwezig te Antwerpen, Geel, Hoeselt, Hoogstraten, HERENTALS, Lokeren, Westerlo.

Te Herentals is de afdeling van start gegaan in 2014. Overal werkt de VZW DE TOEVLUCHT samen met de bevoegde diensten zoals o.a. O.C.M.W. en andere erkende kanalen.

In elke afdeling is er ook gelegenheid om zijn hart te kunnen uitstorten, in strikte vertrouwelijkheid, dit indien gewenst! Want er staat geschreven:

De mens leeft niet van brood alleen, maar van ieder WOORD dat klinkt uit de mond van God.” Mattheus 4:4

Ook aan die noden willen wij als christelijke organisatie tegemoet komen. Dit is een mogelijkheid, maar zeker geen verplichting.

Te HERENTALS bereiken wij nu ongeveer een 150 gezinnen, wat toch wel neerkomt op een hele grote groep mensen. Sommigen van de medewerkers betalen vaak uit eigen middelen voedsel zoals eieren. Soms steken lokale winkels of landbouwers ons ook al eens iets toe. Het grootste deel komt van de voedselbank en de E.U.

Te HERENTALS zijn wij met een heel hecht team aan de slag en wij hopen tegemoet te kunnen blijven komen aan de noodlijdenden! Uw hulp, financieel en praktisch kan ons helpen groeien en de mensen nog beter van dienst te kunnen zijn.

Contact:
wilfried.de.strijcker@skynet.be
tom-helsen@hotmail.com
https://www.detoevlucht.be/