Cohousing Ekelen

Cohousing Ekelen wordt een divers, inclusief en intergenerationeel cohousingproject in de groene setting van de wijk Wuytsbergen-Ekelen, op wandelafstand van het treinstation van Herentals. We creëren hier een woongemeenschap die zich openstelt voor de omgeving, en die maximaal inzet op ecologie en duurzaamheid. Ons project telt 25 huishoudens en maakt deel uit van Wooncoop, een wooncoöperatie die kwalitatief en duurzaam wonen als basisrecht beschouwt.

Door compact te bouwen en wonen ontstaat er veel ruimte voor gezamenlijk gebruik. We delen o.a. een gemeenschapshuis, fietsenberging en -atelier, en een grote buitenruimte met moestuin, serre en creatieve speelruimte voor de kinderen.

De deeleconomie doet ons consuminderen, terwijl ze ons toch rijker maakt:  zo zullen onder andere tuinwerktuigen, allerhande  klus- en huishoudgereedschap, een wasserette en ook een aantal auto’s worden ‘gedeeld goed’ worden.

We kiezen voluit voor hernieuwbare energiebronnen, voor circulaire bouwmaterialen, en voor een levensloopbestendig ontwerp. We laten het hemelwater na hergebruik infiltreren in een wadi en trachten met onze buitenaanleg de biodiversiteit te verhogen.

Eén van de 25 units zal bestaan uit drie studio’s, bedoeld voor mensen met een beperking, die er begeleid zelfstandig zullen kunnen wonen.
Op deze manier creëren we een project dat een meerwaarde betekent voor de bewoners, het milieu en de omgeving.

Contact:
https://cohousing-ekelen.be
https://www.facebook.com/cohousingherentals