Behaag Onze Kempen

Behaag Onze Kempen organiseert jaarlijks een samenaankoop van inheemse bomen, struiken, fruitbomen, bessen, klimplanten, bloembollen, zaden,…

We organiseren infomomenten, brengen het bestelde plantgoed tot in de gemeente en verlagen zo de drempel voor Kempenaars die kiezen voor natuur in de eigen tuin. Na 26 jaar is de Kempen meer dan een miljoen bomen rijker en groeide Behaag Onze Kempen uit tot een breed samenwerkingsverband van JNM, Velt, Natuurpunt, IOK en 27  gemeenten, waaronder Herentals. Jaarlijks mobiliseert de actie meer dan 100 vrijwilligers en gaan zo’n 800 bestellers aan de slag in eigen tuin.

Al deze mensen werken heel concreet aan een beter klimaat en milieu, aan meer natuur. Dat is erg belangrijk in een tijd waar mensen om de oren worden geslagen met slecht nieuws over milieu en natuur. Je inzetten voor en/of bestellen bij Behaag onze Kempen geeft zin en hoop. Bovendien gaat de opbrengst van de actie naar de aankoop van reservaten in de Kempen.

Wil je zelf mee de handen uit de mouwen steken als vrijwilliger? Stuur een mailtje aan Riet@velt.nu en we nodigen je graag uit voor het sorteren en verdelen van de bestellingen (van 16 tot 20 november).

Contact:
https://www.iok.be/compost-tuin/behaag-onze-kempen