Bank-Contact

Gezellige buren. Gezellige buurt. Gezellige stad.
19-20 oktober 2019 (10-16u)

Bank-Contact is een gratis evenement dat doorgaat op verschillende locaties doorheen de stad. Klik op de kaart en ontdek de verschillende locaties en activiteiten. Stippel je route uit en neem vrienden, kennissen, buren én kinderen mee op stap.

.

Bank-Contact?
Bank-contact is een sociaal-artistiek buurtproject dat wil inzetten op ontmoeting en dialoog tussen buurtbewoners in Herentals.  In Herentals zijn er dit jaar een aantal gevelbanken geïnstalleerd. Gevelbanken zijn inklapbare en demonteerbare banken. De banken zijn een plaats om uit te rusten en van de omgeving te genieten, maar ook om mensen te ontmoeten. De eigenaars van deze banken zijn Bank-Directeurs. Dit zijn inwoners, maar ook enkele stadsdiensten en organisaties.

Tijdens het weekend van 19 en 20 oktober telkens tussen 10 en 16 uur nodigen de Bank-Directeurs jou uit op een (gevel-)bank in je buurt! We voorzien hapjes en drankjes en zorgen voor een gezellige sfeer en een leuke activiteit. Een overzicht van alle banken en activiteiten kan je terugvinden op de kaart hierboven.


Iedereen is alvast van harte uitgenodigd op de officiële inhuldiging van Bank-Contact. Burgemeester Mien Van Olmen zal met schepenen Peter Bellens (welzijn) en Jan Michielsen (cultuur) de gevelbank van de bibliotheek inhuldigen.

  • Locatie: Gevelbank bibliotheek Herentals (Gildelaan)
  • Timing: Zaterdag 19 oktober van 10u30 tot 10u45

SPREEKMEAANBANK


Burgemeester Mien Van Olmen en schepenen Peter Bellens en Jan Michielsen zullen op zaterdag het parcours van Bank-Contact Herentals doorlopen.
Op enkele banken houden ze halt voor een spreekuur. Spreek hen gerust aan, ze zijn er helemaal klaar voor!

11.15 – 11.45: Molenvest 100
Verplaatsing: via CVO en het Gildenhuis
12.15 – 12.45: Ernest-Claesstraat 25
13.00 – 13.30: Boerenkrijglaan 70
Verplaatsing: via Stadsveld 8
14.30 – 15.00: Markgravenstraat 96
Tot slot: Campus Spiegelfabriek

BANKENACT


De cursisten van de Samwd Herentals staan ook paraat. Zij zullen halt houden aan enkele gevelbanken en jullie animeren met 2 leuke shows: een BankenAct én een muziektheater!

Wat of wie is Samwd?

De Academie voor Muziek, Woord en Dans biedt stedelijk onderwijs voor muziek, woord en dans aan, zowel voor kinderen als voor volwassenen.

Bij deze presenteren we u de volgende speciale gasten!


Abdellah Flayou zal zich op zaterdag 19 oktober tussen 12 en 14u installeren aan de Molenvest. Hij geeft een Kunst-Workshop! Zet je erbij, laat je inspireren en wie weet ga je naar huis met je eigen kunstwerk!

Monatasja kan je terugvinden vanaf 14u aan de KunstBank (Gildenhuis). Zij zal jullie allemaal verwarmen met prachtige liedjes over de liefde!

Als je deelneemt maak je bovendien ook kans op een gezellige prijs!

5 GEVELBANKEN
Onze samenleving kan een extra portie menselijke warmte goed gebruiken. Een gevelbank kan hiertoe alvast bijdragen!

3 CADEAUMANDEN
Een mand vol lokale lekkernijen en Fairtrade-producten om te delen met je buren of familie. Daar kan niemand aan weerstaan!

Tot ziens op een van de banken!
Michaela, Kathleen en Jo

VOLG BANK-CONTACT OP FACEBOOK

In samenwerking met: